Herfstvakantie 2022

Voor de herfstvakantie hadden we een camping geboekt op Texel, normaal boeken we niks, maar in dit geval met 2 campers maar wel.

We vertrokken zaterdagochtend met de bedoeling om dan de nacht in Den helder door te brengen en zondag de boot te pakken.

We reden vlot door en het was mooi weer, dus de camping gebeld en we waren welkom. We reden bijna als laatsten de boot van half 2 op en voor we het wisten waren we op Texel.

We staan op kamperen bij de boerin op Texel. Een prima kleine camping met een keurig toiletgebouw.

Na gesetteld te zijn, even op de fiets naar Oudeschild en onderweg de hondjes even het strand op.

Verder een lekker rustig dagje en in de avond spelen we in de recreatieruimte van de camping onze spelletjes.

Zondag 23 oktober

Op de fiets naar de vuurtoren. Tussenstop in De Cocksdorp vanwege dorst en een sanitaire stop.
Heerlijk uit en doorgewaaid.

Terug via een andere route, en uiteindelijk ruim 50 kilometer gefietst.

Maandag 24 oktober

Wat een wind, windkracht 7. Eerst heel vroeg eruit omdat de luifel van Michel ondanks de stormbanden heel erg stond te klapperen. Die maar ingedraaid. En later maar nog steeds erg vroeg onze voortent als de gesmeerde bliksem afgebroken, ondanks de stormbanden ging ook die enorm te keer.

Verder een dagje bij de camper gebleven. wel gewandeld met de hondjes, en spelletjes gedaan.

Dinsdag 25 oktober

Vanmorgen richting de boot en nog wat veder gefietst op zoek naar een strand waar de hondjes kunnen rennen en wij kunnen vliegeren. Niet gevonden. Wel weer een leuk fietstochtje gemaakt.

In de middag ben ik alleen naar Den Burg gefietst naar Marrigje, die ik ken van de grote gezinnnen vereniging en Stampin Up.

Daar een gezellige middag doorgebracht en afgesproken voor donderdag avond.

Woensdag 26 oktober

In Den Burg een rondje centrum en markt gedaan en daarna lumchen op een terras in de zon.

Verder gefietst naar De Koog om daar een strand te vinden waar we konden vliegeren en de hondjes lekker konden rennen en graven.
In de avond weer terug naar Den Burg waar we na een rondje centrum omdat we te vroeg waren voor het restaurant, heerlijk gegeten hebben in een steakhouse.

Daarna terug naar de camper en de recreatieruimte van de camping, waar Riche zich vreselijk opwindt over het slechte spel van Ajax en Michel en ik een potje yathzee spelen.

Donderdag 27 oktober

Kennen jullie het liedje Roodborstje tikt tegen het raam?
Dat hebben wij, een jong roodborstje wat steeds tegen het raam van de camper komt tikken.

Naar De Koog gefietst, rondje centrum gedaan. Erg leuk plaatsje. Bij bakkerij Timmer geluncht. Riche heeft een muts gekocht en ik een haarband.

In de avond werd ik door Marrigje en man Ruurd opgehaald en ging ik gezellig mee naar de biieenkomst van knutselende dames.
En ze brachten me ook weer netjes terug naar de camper.

Vrijdag 28 oktober

THoffie met gebak bij Bakkerij Timmer in Oudeschild. Daarna via Den Burg naar Den Hoorn gefietst. Lamngs de veerboor gereden, waar een wachttijd was van ruim 3,5 uur en via ’t Hoorntje terug naar Oudeschild om te lunchen. Daarna terug naar de camping om lekker in het zonnetje te zitten. Toen┬á de boel alvast gaan doen, zodat dat zaterdag niet meer zou hoeven. En daarna weer wat spelletjes.

Zaterdag 29 oktober

En zo staan we nog bij de boerin, Michel is zijn Bearlock sleutel kwijt.

Na wat belletjes besloten om met onze camper naar Arnhem te rijden, en dan gaan de mannen met de gewone auto maar weer terug met de reserve sleutel.

Gelukkig was het niet druk op de boot en ging de reis vlot. De mannen gingen gelijk weer terug en hadden nog net de laatste boot weer van het eiland af.

Een hektisch einde van de reis!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *