Zomervakantie 2021

week 3

Maandag 26 juli

Vanaf de plek waar we stonden op weg naar Karlstad voor gas. Onderweg koffie/thee op een prachtige picknickplaats aan een meer.

Ik had van de ANWB site een adres waar je gasflessen kon omwisselen, dat had ik in de navigatie gezet, daar zat echter een tankstation, maar met hulp van de dame achter de kassa aldaar en google, vonden we het juiste adres en kwam het in orde.

Ondertussen was ik op zoek gegaan naar een camping (we moesten wassen, want dat kon op de vorige niet). Ik vond een camping langs onze route, dus op er naar toe. Hele aparte camping met veel oldtimer auto’s en caravans, En er liepen mensen in Grease outfits.

Wij staan helemaal achteraan bij het bos. We hebben 2 wassen gedaan, dus alles weer lekker schoon.

’s Avonds hadden we een kampvuur.      CC sitecode 28857

Dinsdag 27 juli

Rustig dagje op de camping. Het weer was erg wisselvallig, regen, onweer, zon, regen etc

Woensdag 28 juli

Vandaag vanaf de camping richting Trollhattan gereden. Onderweg een koffie/theestop, getankt, water gevuld (op de camping zeer ijzerhoudend, bruinig water) en boodschappen gedaan.

In Trollhattan op een pp geluncht en daarna  naar de brug gelopen voor de waterval (kunstmatg door het open zetten van een sluis). Er hing een heel klein briefje dat door Covid het loslaten van het water niet doorging, maar er stonden heel wat mensen, dus wij ook blijven staan. Maar helaas, wat er ook kwam, geen water. Uiteindelijk de camper opgehaald en naar n camperplek aan het kanaal gereden (600 mtr van de pp waar we stonden) daar staan we heel goed. Het plan is om morgen een boottocht te gaan doen op het kanaal door de sluizen. Voor nu wandelen we naar het centrum om een hapje te eten.

PFN #86905

Donderdag 29 juli

Na een hele nacht vol regen en de verwachting dat dat de rest van de dag ook zo zou blijven, maar besloten om de boottocht te laten schieten.We zijn in de richting van de Oostkust gereden, daar zou het weer beter zijn.Onderweg langs de Dollarstore (nog leuker dan de Action).

Daarna een plek gezocht om te overnachten. De 1e plek mochten geen honden. De 2e plek was perfect, met picknickbanken, vuilcontainers en toiletten, aan een meer.

PFN #

 

Vrijdag 30 juli

Vanaf de overnachtingsplek naar de waterval van Nykopping. Storhusfjallet.

Mooi en lief watervalletje, maar niet spectaculair.

Daar wilden we ook koffie drike, maar helaas niets te vinden. Op naar het zuiden dan maar. En een camping voor het weekeinden zoeken. De 1e was van het type met gierende banden wegwezen, de 2e was vol, de 3e had hele scheve plaatsen, zo scheef dat je bord van tafel schoof en dat is zelfs met oprijblokken niet te corrigeren.

De 4e was echter een pareltje aan zee, grote, ruime plekken, goed sanitair en een prachtig uitzicht,

Camping Gudingebadet in Lofta 

PFN # 83483

Zaterdag 31 juli en zodag 1 augustus

Vroeg wakker, maar gelukkig nog weer een paar uurtjes geslapen. Spelletjes gespeeld, met Olli langs het water en in het bos gewandeld en ’s middags ook nog een flinke onweersbui gehad.

Zondags waaide het enorm, dus veel in de voortent gezeten. Wel weer met Olli naar het water en het bos geweest.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *