Zomervakantie 2019 week 3

Vrijdag 2 augustus

Brauneberg – Oestrich Winkel

Vanuit Brauneberg langs de Moezel gereden. THoffie in Traben-Trabach.

Boodschappen gedaan in Zell, bij de Lidl en de Globus.

Op zoek naar een camping omdat we moeten wassen, elke camping die we zagen (en wasmachine had) was vol. Langs de Rijn geprobeerd, maar ook daar nergens plek. We voelden ons al een beetje Jozef en Maria, maar wij hebben gelukkig ons bed mee.

Uiteindelijk op een CP in Oestrich-Winkel (nabij Rudesheim) een plekje gevonden. Na een diner bij de Mac.

CP Sportanlagen site code 11663

Zaterdag 3 augustus

Oestrich Winkel – Schuttorf

Vanmorgen besloten om de rivieren maar te laten voor wat ze zijn, al die drukte hebben we geen zin in. We rijden noordelijker. Eerst langs de Lidl voor lekkere broodjes voor het ontbijt en de lunch.

Onderweg een plekje gezocht om in de zon te ontbijten en later ook te lunchen.

Omdat we nog steeds moeten wassen een camping op gezocht. Camping is niet geweldig (ondanks de super goede recencies) maar de was draait.

Lekker vlees op de skottelbraai gegrild. 

Camping Quendorfer See in Schuttorf CC Sitecode 42669

Zondag 4 augustus

Nog een dagje op deze camping en nog maar een was gedraaid, als we er toch staan kan het beddegoed ook mooi in de wasmachine.

Op de fiets naar het cemtrum, maar daar was op deze zondag helemaal niks te beleven.  Daarom de worstjes die we nog hadden maar op de skottelbraai als lunch. Voor ’s avonds hadden we gebakken aardappeltjes met cevapcici en Eton Mess toe.

 

Maandag 5 augustus

Schuttorf – Havelte

Vandaag breken we op. We gaan naar de Dierentuin in Nordhorn. Dat is niet zo ver van de camping af. De dierentuin is niet zo groot, maar wel leuk om een paar uurtjes rond te lopen.

 

In de dierentuin THoffie gedaan met wat er bij. Na de dierentuin naar de Kaufland voor wat boodschappen en een braadworstje als late lunch.

Daarna naar Havelte, daar nog even langs de AH en op naar Jelly’s Hoeve. Een Only Adults camping. Wat een prachtig concept, wat een rust en stilte, heerlijk. Heel mooi schoon sanitair, een schitterende plek met zon en schaduw en vooral rust.

CC sitecode 47259

Dinsdag 6 augustus

Vanmorgen naar de zomermarkt/ kofferbakverkoop in Havelte. Niks gekocht, wel Thoffie met gebak, en wat voor gebak, ik had een Pecan/caramel/schuim gebakje. Om je vingers en het bordje bij af te likken.

In de middag is Riche nog even naar de AH gefietst voor wat boodschappen. En verder was het ee dag van relaxen.

 

Woensdag 7 augustus

De hele dag in de zon gerelaxed. In de avond op het terras van de friettent in Havelte frites met wat erbij gegegeten en erna een italiaans ijsje gehaald.

 

Donderdag 8 augustus

Op de fiets naar de Hunebedden, Het leek zo simpel. Maar met fietsnavigatie en fietsknooppunten en google maps waren we in staat om 6 km te veel te fietsen.

Maar goed we hebben het gevonden. onderweg op een terras gelunched en weer teruggefietst. De rest van de dagniet veel meer gedaan.

Vrijdag 9 augustus

Het plan was nog naar de kust, maar het weerbericht was niet positief, Toen getwijfeld over Limburg, maar uiteindelijk besloten naar huis te rijden en dan eventueel na het weekeinde nog weg te gaan.

Conclusie:

Het was een heerlijke vakantie. De drukte aan de Moezel viel ons enorm tegen, achteraf hadden we beter nog 2 weekjes in Frankrijk kunnen blijven, maar ja als je alles van te voren zou weten. We hebben in ieder geval genoten.

De Balans:

21 overnachtingen: gemiddeld 17,15 per nacht

Boodschappen: net geen 300 euro

Consumpties/uit eten: 380 euro

2700 kilometer gereden en net geen 400  euro getankt

Overigen uitgaven (dierentuin, wasmachinegebruik, nieuw wegenatlas e.d.) 46 euro

 

One thought on “Zomervakantie 2019 week 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *