zomervakantie 2019 week 1

Het was nog spannend of de camper op tijd klaar zou zijn, maar gelukkig was dat zo.

week 1

Vrijdag 19 juli:

Thuis – Moselkern

Al vroeg reden we weg, jongste moest  om 7 uur beginnen op haar werk en vond het fijn als ze ons dan gedag kon zeggen.

Eerst maar naar Elten voor een broodje, maar helaas was de bakker daar gesloten (hoort om 6 uur open te gaan en was een week of 2 geleden ook al dicht). dan maar naar Emmerich, daar was de bakker open, maar had nog geen terras opgezet, dus broodjes op een bankje in de zon aan de Rijn opgegeten.

Onderweg Thoffie met voor Riche wat erbij.

En al rijdende langs de Moezel zagen we een camping, en daar was plek.

De boel neerzetten luifel uit en stoelen in de relaxstand.Daarna een spelletje gedaan en toen hadden we geen zin meer om wat te eten klaar te maken.

Op naar het plaatsje om wat eten dus.  Maar daar waren wijnfeesten en konden we niks meer krijgen , alleen tosti’s en knakworsten. Toch maar gedaan op een terras met uitzicht op de Moezel. Daarna nog even naar de moezel gewandeld en na nog een spelletje was de dag om.

Qua camping was het niet bijzonder, kleine plekken en erg verouderd sanitair. Maar het zonnetje scheen lekker, de nacht was heerlijk rustig en Olli kon los, de hond van het beheer liep ook los over de camping en de beheerster kwam Olli steeds koekjes brengen.

Camping Burg Elz, cc sitecode 23320      

zaterdag 20 juli

Moselkern- Konz

Via de weg die langs dMoezel liep, nu weer eens rechts, dan weer via een brug naar de andere kant, gereden. Mooie vergezichten en schattige plaatsjes. Onderweg heel veel camperplekken, helaas tegen de tijd dat wij aan stoppen toe waren , voorbij Trier, niks meer.

Uiteindelijk in Konz een kleine camping aan de Moezel waar we het allerlaatste plekje hadden. Wat eigenlijk geen echt plekje was, maar we stonden en het sanitair was schoon en netjes.

Campingplatz Konz CC sitecode 66990        

Zondag 21 juli

Konz – Durbach

Vandaag rijden we richting het zwarte woud. Volgens Mappie was de snelste route via Frankrijk.  Moesten we nog tol betalen ook.

Lange rijdag, gelunched bij de Mac. Via de bergen van het Zwarte Woud, langs de Allerheiligen Watervallen en geslapen op een mix parking in Durbach. Daar stonden nog 2 andere campers, waarvan er 1 in het begin van de avond vertrok. De camperplek kostte 8 euro maar er werd niks opgehaald. Stroom werkte met mutinworp. De camper die bleef staan had een kat mee en een papagaai, die maakte aardig wat lawaai en dat vond Olli erg raar.

CC site code 12048          

Maandag 22 juli 

Durbach – Longemer

Gisteravond hebben we besloten om naar Frankrijk te gaan. Dus op zoek naar een niet te grote, niet te prijzige camping in de Vogezen. (met dit warme weer vinden we campings toch net even fijner dan camperplekken) liefst ook nog aan water. Camping La Volonge gevonden, ligt 5 minuten fietsen van het Longemer af en ook vlakbij het Retournemer. Over de camping stroomt La Volonge, een liefijk kabbelend riviertje. We mochte  kiezen uit een viertal plekken. We kozen voor die aan het riviertje. Niet zo slim bleek later, want precies bij onze plek was een stukje zand, waar de kinderen er makkelijk in konden. Maar ach, ook Olli kon er daar makkelijk in.

Hier staan we goed, vanavond de Skottelbraai aangehad.

CC sitecode 67935 

Disndag 23 juli

Vandaag nog een dagje  op deze camping en vanmiddag op de fiets naar het meer Olli heeft lekker gezwommen, maar daar waar Olli in het water kon, konden wij niet zitten. Dus nadat Olli moegespeeld was nog een drankje en een ijsje en weer op de fiets terug.

Morgen gaan we verder.          

Woensdag 24 juli t/m zondag 28 juli

Longemer – Cromary

Gisteravond besloten dat we verder zouden gaan. Geen echt doel maar een beetje zuid/west rijden. Onderweg wat boodschappen bij de L’clerc gedaan en via wat omleidingen kwamen we terecht op camping L’Esplananda in Cromary

CC site code 71089

Was niet de beoogde plek,  dat was een camperplek voor een camping (de volgende aan het zelfde rivierte naar later bleek), navigatie stuurde ons naar deze, die had een prachtige schaduwrijke plek voor ons, dus prima. Ook hier hadden we de keus uit een aantal plekken.

Onderweg hierheen was het net Oostenrijk

 Ons uitzicht. 

We  blijven hier een paar dagen staan. Olli heeft heerlijk in de rivier gezwommen en we hebben voornamenlijk gerelaxed. Tegenover ons stond een Fries stel en daar kregen we soep van, niet alleen wij, ze hadden soep voor de halve camping gemaakt.

Helaas begon het vrijdagavond te onweren en hadden we een mini orkaan, zaterdag was bewolkt met af en toe een buitje en zondag stonden we op met heel veel regen. Dus maar weerop weg naar de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *